آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاهش ۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به علت خشکسالی آغاز فروش فوری و پیش فروش محصولات سایپا + جدول (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) دامنه نوسان بورس تغییر می‌کند؟ (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو‌های وارداتی از هفته آینده در سامانه یکپارچه عرضه می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۲ آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد (١١ اردیبهشت ١۴٠٣) شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث حذف شد تک جمله‌هایی برای کسانی که همیشه پای کارند و دیده نمی‌شوند ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد | نیاز کشور به ۵۵۰ فروند هواپیما قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پایان بورس امروز (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) با افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل + نمای پایانی بازار دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی: قوانین کارگری به درستی اجرا نمی‌شود پیاز ارزان می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) هشدار به مستاجران: مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند دفاع تمام‌قد مقام معظم رهبری از کارگران | حال جامعه کارگری خوب شود حداقل نیمی از مردم کشور حالشان خوب می‌شود ویدئو | دستمزد کارگران تاثیری بر تورم ندارد رهن و اجاره ملک در منطقه شهدای مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | کمبود فایل‌های اجاره (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) کدام بانک‌ها در ارائه تسهیلات نهضت ملی مسکن عملکردشان منفی بوده است؟ شرایط دریافت لاستیک دولتی رایگان خودرو چیست؟ + مدارک و لینک ثبت‌نام ورود دیوان عدالت اداری به ۳ پرونده شکایت برای ابطال مصوبه دستمزد ۱۴۰۳ حال خوش کارگر، برنامه خوب دولت را‌  می‌طلبد حباب و قیمت سکه بیشتر شد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پس‌لرزه‌های مصوبه جدید سازمان بورس| آیا بازارگردانان همچنان به رسمیت شناخته می‌شوند؟ تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها مالیات عجیب طلافروشان خبرساز شد | طلافروشان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات دادند
سرخط خبرها

پشت پرده رمزارزی به نام کربلا کوین چیست؟ | بیانیه فعالان بلاک‌چین ایران چه می‌گوید؟

  • کد خبر: ۱۷۵۹۱۸
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰
پشت پرده رمزارزی به نام کربلا کوین چیست؟ | بیانیه فعالان بلاک‌چین ایران چه می‌گوید؟
طبق اعلام انجمن بلاکچین، کربلا کوین یک پروژه کلاهبرداری است که تلاش می‌کند با سوءاستفاده از اعتقادات مذهبی و استفاده از کلیدواژه‌هایی مثل کمک‌های خیریه، ایجاد شغل و بازارهای حلال جهانی کاربران ایرانی را فریب دهد.

به گزارش شهرآرانیوز کربلا کوین (KarbalaCoin) یک پروژه کلاهبرداری در حوزه رمزارز‌ها است که فعالان بلاک چین ایران هم اخیرا در بیانه‌ای در مورد آن هشدار داده‌اند.

‌سودجویان با استناد به نام شهر کربلا، سعی داشتند باور‌های مذهبی و اعتقادی مردم را طعمه خود قرار دهند، به ویژه در ایام محرم، تبلیغات وسیعی در خصوص این رمزارز جعلی در رسانه‌های اجتماعی آغاز شد و کلاهبرداران تلاش می‌کنند تا با وعده سود ۳ هزار درصدی در مدت زمانی کوتاه، کاربران را فریب دهند.

مردم دقت کنند؛ هر رمزارزی معتبر نیست

از همین رو، عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاک‌چین در یک برنامه تلویزیونی پیرامون موضوع رمزارز‌ها و ریسک‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه گفت: باید توجه داشت که امروزه ۲۷ هزار رمزارز مختلف وجود دارد؛ اما الزاماً هر رمزارزی معتبر نیست. هر شخصی می‌تواند در عرض ۱۰ دقیقه و بدون نیاز به هیچ‌گونه دانش خاصی، یک رمزارز ایجاد کند که در اکثر اوقات از طریق این نوع رمزارز‌ها کلاهبرداری می‌کنند.

وی در خصوص ریسک‌های سرمایه‌گذاری در حوزه رمزارز‌ها اظهار کرد: یک بخش فناوری بلاک‌چین، دارایی و بخش دیگر آن به‌عنوان ابزار فناوری استفاده می‌شود. رمزارز‌ها با ریسک شناسایی دقیق دارایی رمزنگاری شده، تهیه و نگه‌داری از آن، کلمات خصوصی کیف پول‌ها و مهم‌ترین آن ریسک نوسانات قیمتی همراه است.

آشتیانی تأکید کرد: دارایی‌های رمزنگاری شده در عین رشد قیمتی که دارند، ممکن است از اوج قیمت، ناگهان به یک‌پنجم قیمت خود برسند کمااینکه نظیر این مسئله را در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم.

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین با بیان اینکه برای تشخیص ارزش یک دارایی باید به ماهیت آن توجه کرد، رمزارز‌ها علاوه بر ریسک‌های فراوانی که دارند، برخی از پژوهشگران آینده خوبی برای آن متصور هستند؛ اما باید به این نکته توجه کرد که نباید همه تخم‌مرغ را در یک سبد چید و بازار رمزارز‌ها در مقایسه با بازار سهام، املاک و کالا‌های بادوام و ... دارای ریسک بالاتری است.

کلاهبرداری در حوزه رمزارز از طریق تطمیع افراد

آشتیانی ادامه داد: ازآنجا که رمزارز‌ها رشد قابل‌توجهی را تجربه کردند، این موضوع ابزار خوبی برای کلاهبرداران تبدیل شده است. کلاهبرداران در ابتدا حس طمع در مردم ایجاد می‌کنند و در مرحله بعد با سهولت هرچه‌تمام‌تر رمزارز‌های تقلبی را به مردم می‌فروشند.

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین در خصوص پروژه‌های سرمایه‌گذاری با سود ثابت اظهار کرد: وعده پرداخت سود ثابت یا غیرمنطقی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کلاهبرداری در یک پروژه رمزارزی است؛ بنابراین اگر مردم به این نکته توجه داشته باشند می‌توانند تا حدود زیادی متوجه پر ریسک بودن هر پروژه یا دعوت به سرمایه‌گذاری شوند؛ بار‌ها دیده‌ایم رمزارزی را به وجود می‌آورند و آن را در شبکه‌های اجتماعی به‌صورت گسترده تبلیغ کرده و آن را بسیار زیبا جلوه می‌دهند؛ اما در واقع این نوع رمزارز‌ها با وعده پرداخت سود ثابت و غیرمنطقی، برای کلاهبرداری است، باید توجه داشت که پرداخت سود ثابت از توانایی‌های حاکمیت، آن هم روی پول ملی کشور است. هیچ‌کس نمی‌تواند تضمین کند که بازار‌ها همیشه سودده هستند تا به مردم ماهیانه سود پرداخت کند.

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین گفت: یکی دیگر از عواملی که این بازار را پر ریسک می‌کند، وعده رشد قطعی قیمت است. مثلا در ابتدا یک رمزارز را بدون نیاز به زمان و هزینه ایجاد می‌کنند، سپس در تبلیغات آن می‌گویند که این رمزارز قطعاً رشد پیدا می‌کند؛ اما این گونه نیست. مانند رمزارزی که یک خواننده در خارج از کشور معرفی کرد.

وی افزود: همین اواخر نیز رمزارزی به نام «کربلا کوین» مطرح شد و گفته بودند که این رمزارز از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع به کارکرده و قیمت آن نیز حدود ۵۰۰ درصد رشد پیدا کرده، اما این موضوع کاملاً نادرست است. «کربلا کوین» یک پروژه کلاهبرداری است که تلاش می‌کند با سوءاستفاده از اعتقادات مذهبی و استفاده از کلیدواژه‌هایی مثل «کمک‌های خیریه»، «ایجاد شغل» و «بازار‌های حلال جهانی» کاربران ایرانی را فریب دهد.

آشتیانی اظهار کرد: امثال این رمزارز‌ها بسیار زیاد هستند و تا به امروز حدود ۱۸۰ پروژه رمزارز که دارای پرونده‌های کثیرالشاکی هستند، وعده پرداخت سود ثابت و رشد قیمتی در این پروژه‌ها کاملاً مشهود بوده است.

آشتیانی ضمن اشاره تاریخچه پیدایش روش پانزی و نحوه فعالیت آن بیان کرد: این روش کلاهبرداری از ابتدای قرن ۱۸ میلادی وجود داشته است و زمانی در قالب گلدکوئست و در حال حاضر در قالب فناوری بلاک‌چین به کار کلاهبرداری خود ادامه می‌دهد.

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین ادامه داد: مردم آگاه باشند که در روش‌های پانزی سودی که به آن‌ها تعلق می‌گیرد، از پول خودشان یا از پول افراد تازه‌وارد به آن سیستم است. در مرحله اول افرادی که سود می‌گیرند از این سیستم لذت می‌برند و آن را به دیگران نیز معرفی می‌کنند؛ اما این سیستم ناگهان دچار فروپاشی خواهد شد.

وی در خصوص قانون‌گذاری حوزه بلاک‌چین در ایران اظهار داشت: قانون‌گذاری در این حوزه نه‌تن‌ها در ایران بلکه در تمام دنیا پیچیدگی‌های خاصی دارد؛ چرا که گاهی اوقات رمزارز‌ها ماهیت دارایی و گاهی نیز ماهیت سهام و سپرده دارند. همچنین این حوزه را نمی‌توان به‌صورت مجوزمحور اداره کرد بلکه باید تا حدودی موضع رمزارز‌ها را با روش‌های نوین‌تری از تنظیم‌گری در کشور پیش ببریم.

آشتیانی ادامه داد: در حوزه رمزارز لایحه‌ای از طرف دولت و طرحی توسط مجلس در حال تدوین است تا بتوانند این موضوع را کنترل و مدیریت کنند.

اجاره کارت ملی و کارت بانکی برای خرید و فروش رمزارز

وی در خصوص اجاره کارت ملی و کارت‌بانکی برای خریدوفروش رمزارز در پلتفرم‌های داخلی اظهار کرد: افراد مجرم به دنبال این هستند پولی را که از طریق فعالیت‌های مجرمانه به دست آورده‌اند، به یک دارایی تبدیل کنند و اگر این دارایی قابل‌فروش باشند بسیار به نفع آن‌ها است.

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین ادامه داد: بنابراین، مجرمان شروع به تبلیغاتی همچون کار در منزل و تطمیع افرادی برای احراز هویت در پلتفرم‌های فروش رمزارز می‌کنند. در این صورت هرگونه پولی که جابه‌جا شود، مسئولیت آن متوجه شخصی است که با اطلاعات او در این پلتفرم‌ها احراز هویت صورت‌گرفته است.

آشتیانی تأکید کرد: خواهش ما از مردم این است که تحت هیچ شرایطی و با هیچ وعده وسوسه‌کننده‌ای، کارت ملی و کارت‌بانکی خود را در اختیار هیچ شخصی قرار ندهند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->